dilluns, 5 de març del 2018

RECOMANEM EN FEBRER 2018



RECOMANAT A PARTIR DE 12-13 ANYS:




ALICE IN WONDERLAND
SUZY LEE
ED MAURIZIO CORRAINI
PRIMERA EDICIÓ 2002

La coreana Suzy Lee (Seúl,1974) ideà Alice in Wonderland durant la seua estada a Londres després de visitar en la British Library el manuscrit de Lewis Carroll i les il.lustracions de John Tenniel de Alícia en el País de les meravelles.

L'autora recrea una atmósfera onírica propera al malson, on la protagonista persegueix i és perseguida pel conill blanc.

El llibre, que barreja fotos i dibuixos, ret homenatge a grans mestres de la pintura com ara Piero de la Francesca, Velázquez, Mantegna o Magritte.

En paraules de la pròpia autora la història aborda el somni dins un somni, les ilustracions dins altres ilustracions i el llibre dins un llibre. A més a més, s' ofereix a la lectora-espectadora un recorregut visual per tres espais: el petit teatre, on destaca la presència de titelles de diferents tipus: tela, paper retallat o d' ombres, la xemeneia i el llibre.

La proposta de Lee, molt suggerent però no fàcil, és un joc que qüestiona constantment, la frontera entre el somni i la realitat explorant les seues relacions i límits.