dijous, 27 de setembre del 2012

TOKIO


TOKIO
Taro Miura (text i il·lustracions)
Ed. Media Vaca
Mito, la xiqueta protagonista, se’n va a anar a viure a Tokio i vol saber quines coses trobarà. Pregunta a tots .  Una vaca, les formigues, un gos … Les respostes que rep no les acaba d’entendre i les expectatives que la xiqueta té sobre la seua ciutat de destí,  la tenen un poc desconcertada.
Quan arriba a Tokio, escriu als seus amics i  conta cóm és la ciutat .  La seua mirada, que respon a la curiositat dels infants,  s’allunya de l’interès turístic i es deté en els detalls que un adult no veu. Els animals, els mocadors de paper, les màquines de refrescs …
El grafisme de Taro Miura, il·lustrador que dedica el llibre a la seua filla, ens apropa als dibuixos esquemàtics que, amb escassa gama cromàtica, ens recorden els editats als països de l’est d’Europa en els anys seixanta i setanta.
Formalment original, aquest llibre senzill, que mescla una estructura de preguntes i respostes, en la primera part i, en la segona petites missives, ens convida, amb un innovador tractament visual, a propiciar el desig de visitar una ciutat, Tokio , mirant d’una altra manera, sense la complaència del turista. Trobem una dificultat, ja que no tenim referents d'aquesta ciutat.

Recomanat:  8 - 9 anys