diumenge, 17 de juny del 2012

UN LLIBRE. Hervé Tuillet



Un libro. Hervé Tullet. Ed. Kókinos
Un llibre. Hervé Tullet. Ed. Cruïlla


Troballa interessant que obre el camí dels llibres-jocs d'alta qualitat amb el valor literari d'apropar als xiquets al mon dels llibres.
Podem considerar-lo un pre-llibre, objecte joc necessari abans de l'acte de la lectura que permet crear hipótesis, establir relacions, preveure situacions, anticipar-ase amb el pensament al mon que l'autor crea per què el lector/a tinga sempre un Ooooooh! a la boca darrere de cada pàgina.
Juga amb la màgia, la prestidigitació, l'encantament i la participació del lector: els seus dits son capaços de transformar i d'intervenir en la història. La proposta demana un contacte no tan sols visual i és molt interessant per a establir una complicitat entre el mediador (imprescindible en aquest cas) i el lector: el llibre es llegeix, però també es sacseja, es belluga, s'aplaudeix...
Il·lustracions molt suggerents, originals i senzilles que amb el punt, la línia i els colors bàsics com a elements plàstics omplen les pàgines de composicions abstractes que ens remeten i ens recorden a tants autors de les avantguardes (Kandinski, Miró, Sonia i Robert Delaunay...)

Edat recomanada: 0-3 anys.